Definita cuvantului dezechilibru
DEZECHILÍBRU s.n. 1. Lipsă de echilibru. 2. (Fig.) Tulburare mintală; pierdere a judecății. [Pl. -re. / < fr. déséquilibre].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu dezechilibru
CALÁNDRU s.n. 1. Mașină cu mai mulți cilindri metalici rotitori, prin care trece și este presat un material. 2. Presă cu cilindru folosită în tipografie pentru imprimarea în relief, pe carton special, a matrițelor de stereotipie. [< fr. calandre]. Vezi definitia »
PALISÁNDRU, palisandri, s. m. Arbore exotic cu lemn tare și dens, de culoare neagră-violetă și cu miros plăcut, din care se fac mobile fine (Jacaranda obtusifolia); p. restr. lemnul acestui arbore. – Din fr. palissandre. Vezi definitia »
FOTOGRAMMÉTRU I. s. n. aparat cu care se fac fotograme (1). II. s. m. tehnician care se ocupă cu operații de fotogrammetrie. (< germ. Photogrammeter, fr. photogrammètre) Vezi definitia »
HECTOLÍTRU, hectolitri, s. m. Unitate de măsură pentru volume, egală cu 100 de litri, folosită mai ales pentru măsurarea cerealelor. [Abr.: hl] – Din fr. hectolitre, germ. Hektoliter. Vezi definitia »
șútru, șútruri, s.n. (reg.) spațiul cuprins între cuptor (sau între sobă) și perete. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z