Definita cuvantului diabet
DIABÉT s.n. Boală care se caracterizează prin mărirea cantității de zahăr în sânge și în urină. [Pron. di-a-, pl. -turi, -te. / < fr. diabète, cf. lat., gr. diabetes].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu diabet
CABERNÉT s. n. soi de struguri cu ciorchini mici și boabe îndesate, și rotunde, de culoare neagră-violetă. ◊ vinul obținut. (< fr. cabernet) Vezi definitia »
PENÉT, peneturi, s. n. Penaj (1). – Pană1 + suf. -et. Vezi definitia »
SEPTOLÉT s.n. (Muz.) Grup de șapte note de durată egală cu aceea a patru note obișnuite. [< fr. septolet, cf. lat. septem – șapte]. Vezi definitia »
LIVRÉT s. n. carnețel. ♦ ~ militar = document care cuprinde datele referitoare la situația militară a cuiva, eliberat după satisfacerea serviciului militar; ~ al utilajului = document de evidență cuprinzând date referitoare la un utilaj. (< fr. livret) Vezi definitia »
PARCHÉT s. n. I. piesă de lemn în general de esență tare, pentru pardoseli; pardoseala însăși. II. fiecare dintre suprafețele în care este împărțită o pădure în curs de exploatare. III. instituție judiciară care face cercetări în materie penală; localul în care funcționează; funcționarii ei. (< fr. parquet) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z