Definita cuvantului dispersat
DISPERSÁT, -Ă adj. Împrăștiat, risipit. ◊ Atenție dispersată = atenție distributivă; lipsă de concentrare. [< dispersa].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu dispersat
DEFINITIVÁT s. n. faptul de a definitiva. ◊ grad didactic care se obține de un profesor sau învățător pe baza unei inspecții speciale și a unui examen, după un stagiu de activitate didactică. (< definitiva) Vezi definitia »
PRESOSTÁT, presostate, s. n. Aparat pentru măsurarea și controlul presiunii unui fluid dintr-o încăpere închisă. – Din fr. pressostat. Vezi definitia »
RADIOTELEVIZÁT, -Ă adj. Transmis în același timp prin radio și televiziune. [Cf. fr. radiotélévisé]. Vezi definitia »
SPULBERÁT, -Ă, spulberați, -te, adj. (Despre zăpadă, praf, frunze etc.) Risipit, împrăștiat de vânt; (despre locuri) de pe care zăpada a fost luată de vânt. ♦ Fig. (Despre oameni; adesea substantivat) Zăpăcit, neserios, distrat. ♦ Fig. (Despre oameni) Furios, mânios. – V. spulbera. Vezi definitia »
NECRISTALIZÁT, -Ă, necristalizați, -te, adj. (Despre substanțe) Care nu prezintă o stare cristalină regulată; care nu a luat o formă precisă, potrivită; amorf. ♦ Fig. Care nu s-a închegat, nu s-a limpezit, nu s-a clarificat. – Ne- + cristalizat. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z