Definita cuvantului fila
FILÁ, filez, vb. I. 1. Tranz. A răsuci fibrele dintr-un material textil (bumbac, cânepă etc.) pentru a-l transforma în fire; a toarce. 2. Tranz. A răsfira în mână, încet și una câte una, cărțile de joc (astfel încât să se vadă numai inițialele din colțul din stânga de sus). 3. Tranz. A tăia într-un anumit fel șuvițe dintr-un păr prea des. 4. Tranz. A desfășura încetul cu încetul lanțul ancorei, o parâmă etc. (în momentul acostării sau plecării navei). 5. Intranz. (Despre lămpi cu fitil) A arde rău, pâlpâind și scoțând fum. 6. Tranz. A urmări în mod discret pe cineva (fără ca cel urmărit să observe). – Din fr. filer, lat. filare.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu fila
întoflá, întóflu, vb. I refl. (reg.) a se încălța cu ciubote mari, în care se pun obiele multe, sau cu opinci mari, cu obiele multe, umflând piciorul; a se toflogi; a se încălța umflând laba piciorului făcând un tofleu. Vezi definitia »
TURRITÉLLA s.f. (Zool.) Moluscă gasteropodă cu cochilia foarte spiralată. [< fr. turritelle, lat.t. turritella]. Vezi definitia »
SIGILÁ, sigiléz, vb. I. Tranz. A pune, a aplica un sigiliu (2); a închide o scrisoare, un pachet, o încăpere etc. prin aplicare de sigilii (2); a pecetlui. – Din lat., it. sigillare. Vezi definitia »
MÓLLA s.m. invar. Rang superior în ierarhia bisericii mahomedane; persoană care deține acest rang. [Cf. fr., it. mollah, ar. maula – domn]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z