Definita cuvantului doctorat
DOCTORÁT s.n. Formă de studii suprauniversitare, constând dintr-o serie de cursuri, examene și o teză, organizate pe lângă instituțiile de învățământ superior și care conferă titlul de doctor într-o anumită specialitate. ♦ Calificarea posesorului titlului de doctor (în științe); examen final de susținere a tezei pentru obținerea titlului de doctor. [< fr. doctorat].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu doctorat
DECANÁT s.n. 1. Demnitatea, funcția de decan. ♦ Birouri unde sunt instalați decanul și personalul ajutător. 2. Organ de conducere a unei facultăți. [Cf. it. decanato, fr. décanat, lat. decanatus]. Vezi definitia »
NICHELÁT, -Ă, nichelați, -te, adj. (Despre obiecte de metal sau despre suprafața unor obiecte de metal) Care este acoperit cu un strat de nichel. – V. nichela. Vezi definitia »
PRONUNȚÁT, -Ă adj. Accentuat, scos în evidență. [< pronunța]. Vezi definitia »
semipreparat prezentat sub forma de granule sau firisoare obtinute din zahar prin fierbere sau caramelizare;functie de natura lor, baroturile pot primi ca adaosuri in procesul tehnologic:nuci, alune, coloranti alimentari, arome Vezi definitia »
AUTOBLINDÁT s.n. Vehicul blindat, cu roți sau cu șenile, înarmat ușor și folosit mai ales pentru misiuni de recunoaștere, de siguranță etc. [< it. autoblindata]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z