Definita cuvantului domina
DOMINÁ vb. I. 1. tr. A ține sub influența sa; a stăpâni în mod absolut. ♦ refl. A se stăpâni, a se reține. 2. tr. (Fig.) A fi mai ridicat decât locurile înconjurătoare, a întrece. 3. intr. A se impune, a predomina. [P.i. dómin și -nez. / < fr. dominer, it. lat. dominari].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu domina
DESCOTOȘMĂNÁ vb. I v. descotoșmăni. Vezi definitia »
DEZRĂDĂCINÁ, dezrădăcinez, vb. I. Tranz. 1. A scoate o plantă din pământ cu rădăcină cu tot. 2. Fig. A face să dispară cu desăvârșire o idee, o deprindere (rea); a stârpi. – Dez- + rădăcină. Vezi definitia »
GRĂPSĂNÁ, grắpsăn, vb. I. (Var.) Zgrepțăna. (cf. zgrepțăna) Vezi definitia »
1.Masina agricola prevazuta cu mai multe cutite subtiri dispuse vertical, care serveste la afanarea pamantului cu scopul de a asigura patrunderea aerului la radacina plantelor.2.Masina rutiera prevazuta cu colti de otel, cu ajutorul careia se scormoneste suprafata unui teren sau a unei sosele in refacere pentru a usura executarea lucrarilor ulterioare.3.Instrument medical format din mai multe lame taioase actionate de un resort,folosit pentru crestarea superficiala a pielii in scopuri terapeutice,pentru vaccinari etc.-Din fr.scarificateur. Vezi definitia »
ANLUMINÁ vb. tr. 1. a orna cu miniaturi. 2. a împodobi cu ornamente. (< fr. enluminer) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z