Definita cuvantului filistinism
FILISTINÍSM s. n. (Livr.) Concepție sau atitudine de filistin. – Din fr. philistinisme.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu filistinism
SENTIMENTALÍSM s.n. 1. Sensibilitate excesivă; afectare sau exagerare a sentimentelor; sentimentalitate. ♦ Tendință în literatura sec. XVIII, în care esențială este reliefarea vieții sentimentale, bogate și tumultoase, a personajelor. 2. Atitudine, comportare de om sentimental. [< fr. sentimentalisme]. Vezi definitia »
MERCENARÍSM s. n. spirit mercenar. (< fr. mercenarisme) Vezi definitia »
SIONÍSM s. n. mișcare naționalistă, politică și religioasă, în rândurile burgheziei evreiești din țările europene, la sfârșitul sec. XIX, care urmărea întemeierea unui stat evreiesc autonom în Palestina. ◊ (p. ext.) concepție a acelora care sunt pentru menținerea și apărarea statului Israel. (< fr. sionisme) Vezi definitia »
NEOLAMARCKÍSM s. n. orientare în biologie care explică evoluția ca rezultat al activității fiziologice a organismului în procesul de adaptare la mediu și al transmiterii ereditare a caracterelor dobândite, fără intervenția selecției naturale. (< fr. néo-lamarckisme) Vezi definitia »
EXORCÍSM s.n. Ritual primitiv practicat de cei mistici, constând în rostirea de cuvinte magice pentru alungarea diavolului. [Cf. fr. exorcisme, lat. exorcismus, gr. exorkismos]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z