Definita cuvantului eclipsa
ECLIPSÁ vb. I. tr. 1. A întuneca (parțial sau total) lumina unui astru. 2. (Fig.) A umbri, a lăsa în umbră. ♦ refl. A dispărea, a rămâne în umbră. [< fr. éclipser].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu eclipsa
ÎNCASÁ vb. tr. 1. a primi o sumă de bani; a primi contravaloarea în bani a unei polițe, cambii etc. 2. (fig.) a primi lovituri, bătaie. (< it. incassare) Vezi definitia »
APĂSÁ, apắs, vb. I. 1. Tranz. și intranz. A se lăsa cu toată greutatea asupra unui lucru, a exercita o presiune asupra unui corp; a presa. ♦ Intranz. Fig. A accentua, a sublinia în vorbire un cuvânt, o frază etc. 2. Tranz. Fig. A asupri, a oprima; a face să sufere, a chinui, a copleși. – Lat. *appensare. Vezi definitia »
Piesa de lenjerie care se foloseste pentru acoperirea fetei de masa.Are rol de protectie, decorativ sau pentru a marca petele sau ciupiturile fetei de masa Vezi definitia »
lasa totul deoparte Vezi definitia »
AVANSÁ vb. I. intr. a înainta (într-o direcție); a progresa, a se dezvolta. II. tr. 1. a înainta, a promova într-un grad, într-o funcție superioară. 2. a da cu anticipație (sume de bani). 3. (fig.) a anticipa (o propunere). (< fr. avancer) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z