Definita cuvantului orișiunde
ORIȘIÚNDE adv. Oriunde, pretutindeni. [Pr.: -și-un-] – Ori + și + unde.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu orișiunde
EXTÍNDE, extínd, vb. III. Tranz. și refl. A face să ocupe sau a ocupa un spațiu mai mare decât cel inițial; a (se) lărgi (ca sferă de acțiune); a (se) întinde, a (se) mări. – Din lat. extendere (după întindere). Vezi definitia »
UMBRÍDE s. f. pl. familie de pești teleosteeni, înrudiți cu păstrăvul: pietrarul, țigănușul etc., cu corpul fusiform, în locurile pietroase din râuri sau ape mlăștinoase. (< fr. ombridés) Vezi definitia »
de2 / dec / deh interj. Vezi definitia »
MAGNA CUM LAUDE [...] Tot cu ablativul se construiește și prepoziția cum, așa că greșesc profund cei care scriu (și ei sunt foarte mulți) magna cum laudae, în loc de laude. Nominativul acestui substantiv este, în latină, laus, genitivul e laudis, iar ablativul se termină în -e, deci laude. În mod surprinzător, chiar în DEX [1996], se scrie magna cum laudae (vezi p. 591, col. 2), iar cel puțin o dată, aceeași greșeală apare în Dicționar de lingviști și filologi români, București, Albatros, 1978 [...] – [Theodor Hristea, Latina și importanța ei pentru realizarea unei exprimări literare, www.unibuc.ro/eBooks/filologie/dindelegan/22.pdf] Vezi definitia »
de tip ginoid (în formă de pară): mai frecventă la femei, cu tesut grăsos dispus excesiv pe șolduri, sâni si fese. http://www.mymed.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=694öbezitatea-android-sau-ginoid&catid=54:health-tips&Itemid=411 Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z