Definita cuvantului hoșcotină
hoșcotínă, hoșcotíne, s.f. (reg.) babă, băbârcă, hoancă, hârcă, hoarcă, hoanghină, baborniță.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu hoșcotină
ZMEURÁTĂ, zmeurate, s. f. 1. Băutură preparată din zmeură fermentată cu zahăr și cu alcool. 2. Băutură răcoritoare preparată din sirop de zmeură și apă (gazoasă). [Pr.: zme-u-] – Zmeură + suf. -ată. Vezi definitia »
MÚFLĂ s. f. 1. cameră cu pereți refractari ai unui cuptor industrial sau de laborator, unde se introduc materialele de încălzit pentru a nu intra în contact cu combustibilul sau cu gazele de ardere. 2. sistem de scripeți pe același ax sau pe axe în prelungire, care formează o parte a palanului. (< fr. moufle) Vezi definitia »
ANTÁNTĂ, antante, s. f. Nume dat unui șir de alianțe militare încheiate în trecut de unele state imperialiste în scopuri anexioniste sau în vederea menținerii subjugării propriului lor popor. – Fr. entante. Vezi definitia »
ANTREPRÍZĂ s. f. 1. sistem de executare a lucrărilor de construcții-montaj, în care prețurile unitare pe care beneficiarul urmează să le plătească constructorului se stabilesc prin deviz întocmit dinainte. 2. întreprindere care execută lucrări de antrepriză (1). (< fr. entreprise) Vezi definitia »
BOMBONIÉRĂ s. f. vas mic, cutie pentru bomboane. (< fr. bonbonnière) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z