Definita cuvantului hraborie
hraboríe s.f. (reg., înv.) bărbăție, curaj, vitejie, tărie.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu hraborie
INFIRMERÍE, infirmerii, s. f. Local sau încăpere unde se îngrijesc sau se examinează bolnavii și care funcționează pe lângă formații militare, internate etc. – Din fr. infirmerie. Vezi definitia »
MIELOTOMÍE s. f. secționare chirurgicală a unor cordoane din măduva spinării. (< fr. myélotomie) Vezi definitia »
MIRODÉNIE s.f. Condiment, în special exotic, de natură vegetală, deosebit de aromat sau picant, adesea foarte rar și scump, sub formă de frunze, coji, flori, fructe, rădăcini, proaspete sau uscate (scorțișoară, lemn-dulce, ienibahar, baton de vanilie, rădăcină de ghimber, șofran etc.); prin ext. orice condiment sau substanță puternic mirositoare. Vezi definitia »
PORFIRÍE, porfirii, s. f. Boală provocată de unele tulburări în metabolismul pigmentului sangvin, caracterizată prin producerea excesivă de porfirine, care se elimină în cantități mari prin urină. – Din fr. porphyrie. Vezi definitia »
EUFORÍE, euforii, s. f. Stare care se manifestă printr-o senzație de bună dispoziție exagerată, de optimism nemotivat și care apare în unele boli nervoase sau este provocată de unele substanțe narcotice; p. ext. beatitudine. [Pr.: e-u-] – Din fr. euphorie. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z