Definita cuvantului electrosomn
ELECTROSÓMN s.n. (Med.) Somn artificial produs cu ajutorul curentului electric, folosit ca mijloc terapeutic în unele boli psihice și nervoase. [< electro- + somn].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu electrosomn
ALÚMN, -Ă s. m. f. elev într-un alumnat. (< lat. alumnus, it. alumno, germ. Alumnus) Vezi definitia »
ELECTROSÓMN s. n. somn artificial cu ajutorul unor impulsuri electrice, ca mijloc terapeutic. (< electro- + somn) Vezi definitia »
LEMN, (2, 3) lemne s. n. 1. Țesut conducător al unor plante superioare, alcătuit din trahee, parenchim și fibre cu lignină, folosit ca material de construcție, drept combustibil etc. ◊ Expr. A fi de lemn (sau ca lemnul) = a nu simți nimic, a fi insensibil. A se face de lemn = a înțepeni; a deveni dur. A rămâne ca de lemn = a înlemni, a încremeni (din cauza unei surprize, unei emoții etc.). A îngheța lemn = a înțepeni de frig, a îngheța tun. 2. Tulpina și ramurile unui arbore (sau arbust) tăiat, servind pentru construcții, drept combustibil etc.; bucată ruptă sau tăiată din trunchiul sau din ramurile unui arbore (sau unui arbust). ◊ Expr. Doarme de poți să tai lemne pe el, se spune despre cineva care doarme greu. E ger de crapă lemnele, se spune când e foarte frig. 3. (Înv. și pop.) Copac, arbust. ◊ Compuse: lemn-câinesc = arbust cu frunze mici și groase, cu flori albe și fructe negre, cultivat prin grădini, ca gard viu (Ligustrum vulgare); lemn dulce = plantă erbacee cu flori mici, liliachii; plutitoare-dulce (Glyicyrrhiza echinata); lemnul-domnului = subarbust din familia compozeelor, cu flori galbene și cu miros de lămâie; lemnuș (Artemisia abrotanum). – Lat. lignum. Vezi definitia »
imn (ímnuri), s. n. – Poezie sau cîntec solemn de preamărire. Fr. hymne.Der. imnător, adj. (care proslăvește), invenție personală a lui Alecsandri; imnar, s. n. (culegere de imnuri). Vezi definitia »
UNDELÉMN s. n. v. untdelemn. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z