Definita cuvantului arababură
arababúră s. f. – Dezordine, încurcătură, scandal. – Var. harababură, (h)alababură. Tc. anababulla, sau ngr. ἀλλαμπάμπολλα, cu var. ἀναμπαμποῦλα și ἀναμπουμποῦλα (DAR). Pare a fi creație expresivă, comună și altor limbi; cf. lat. med. baburra „nebunie” (Du Cange; Castro 174), ngr. βαβοῦρα cu același sens, ven. alabalá „în chip confuz”, sp. zurriburri.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu arababură
RIVIÉRĂ s. f. 1. curs de apă natural, mic, care se varsă într-un alt curs de apă. ◊ vale uscată; ued. 2. obstacol reprezentat printr-o groapă de apă care trebuie sărită de un atlet sau de un cal de curse. 3. colan de diamante. (< fr. rivière) Vezi definitia »
EXOENZÍMĂ s. f. enzimă care își exercită activitatea în afara celulei de care a fost secretată. (< fr. exoenzyme) Vezi definitia »
DULÁMĂ, dulame, s. f. 1. Haină țărănească lungă (și îmblănită), făcută din postav gros. ♦ Haină lungă purtată în trecut de negustori, preoți etc. 2. Haină de ceremonie purtată de domni și de boieri, făcută din stofă scumpă, adesea împodobită cu blană și cu paftale. – Din tc. dolama. Vezi definitia »
SUDORÍȚĂ, sudorițe, s. f. Muncitoare specializată în operații de sudură. – Sudor + suf. -iță. Vezi definitia »
BRUTĂREÁSĂ, brutărese, s. f. Muncitoare care fabrică pâine; soția brutarului. – Din brutar + suf. -easă. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z