Definita cuvantului elită
ELÍTĂ s.f. 1. Ceea ce este mai bun, mai demn de a fi ales. ◊ De elită = ales, deosebit. 2. Parte a unei societăți care are o poziție superioară în ansamblul grupului social respectiv; ◊ teoria elitelor = teorie adoptată de unele curente sociologice care susține că în orice societate sarcina conducerii vieții sociale îi revine unui grup restrâns de oameni, superior dotați, elitei. [< fr. élite, cf. lat. eligere – a alege].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu elită
peșchínă, peșchíne, s.f. (reg.) buchet de flori. Vezi definitia »
CLISÚRĂ, clisuri, s. f. Sector de vale îngustă, de tip cheie, în defileul Dunării, sculptat în calcar și roci cristaline. – Cf. ucr. klisura. Vezi definitia »
ANTIPOLÁRĂ s. f. (mat.) polara, în raport cu o conică, a simetricului unui punct în raport cu centrul acelei conice. (< fr. antipolaire) Vezi definitia »
MANÉLĂ, manele, s. f. Piesă de lemn brut, cu lungime variind după întrebuințări, folosită mai ales în construcții. – Din it. manella. Vezi definitia »
sirinderícă (-ci), s. f. – Plantă (Philadelphus coronarius). Pare în legătură, printr-o cale pe care o ignorăm, cu numele sp. celinda, lat. med. ciliandrum „coriandru”, sp. celiandro, celindrate. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z