Definita cuvantului husmi
husmí (usmí, uzmí), husmésc, vb. IV refl. (pop.) a se căzni.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu husmi
LIMI- Element prim de compunere savantă cu semnificația „noroi”, „noroios”. [< fr., it. limi-, cf. lat. limus]. Vezi definitia »
GEMI- elem. „mugur, boboc, germen vegetativ”. (< fr. gemmi-, cf. lat. gemma) Vezi definitia »
NUMÍ, numesc, vb. IV. 1. Tranz. A pune, a da cuiva un nume sau un calificativ, o poreclă drept nume; a denumi, a intitula, a chema, a boteza. ♦ Refl. A purta numele de, a se chema; a căpăta o anumită denumire, poreclă sau un anumit calificativ. 2. Tranz. A pomeni de cineva sau de ceva, a aduce în discuție; a aminti, a invoca. 3. Refl. A se socoti (sau a fi socotit) drept, a se considera (sau a fi considerat) ca fiind 4. Tranz. A pune pe cineva într-o funcție; a angaja; a da cuiva o însărcinare, a conferi cuiva un titlu, un grad. – Din nume. Vezi definitia »
GURÁMI s. m. Pește originar din Thailanda și Sumatra, care, pentru a respira, se ridică la suprafața apei, cu aripioarele transformate în două antene. -Din fr. Gourami Vezi definitia »
părésimi s. f. pl. – Postul Paștelui care durează patruzeci de zile. – Mr. păresîne, păreasini. Lat. quadrāgēsĭma (Candrea, Éléments, 35; Pușcariu 1267; Candrea-Dens., 1333; REW 6911; Drăganu, Dacor., IV, 746), cf. it. quaresima, prov. caresma, fr. carême, sp. cuaresma, port. quaresma. În Munt. circulă în forma miez-păreți, miez-păresimi, cf. fr. mi-carêma, și cu asimilare la perete. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z