Definita cuvantului quark
QUARK s. n. (Fiz.) Particulă elementară ipotetică, încă neidentificată, cu sarcina fracționară (1/3 sau 2/3 din cea a electronului), considerată dintre „cărămizile ultime” ale materiei; existența sa a fost postulată de fizicienii americani M. Gell-Mann și George Zweig în 1964. (< engl.)

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu quark
BAKFARK (BACFART sau BACFARC), Valentin (pe numele adevărat Graew sau Greff B.) (1507-1576, n. Brașov), lautist și compozitor sas din Transilvania. A concertat la curtea voievodului din Alba Iulia și în alte mari orașe europene. A compus zece fantezii pentru laută în stil polifonic; prelucrări de motete. Vezi definitia »
BERK (cuv. engl.) subst. Rasă de porci creată în Anglia, de culoare neagră cu extremitățile albe, precoce, cu prolificitate potrivită și rezistență organică foarte bună. Tipul productiv al rasei este mixt (carne-grăsime). Se mai numește berkshire sau negrul mijlociu. Vezi definitia »
CCRk2W <a href=„http://xzujtgrbxuvr.com/”>xzujtgrbxuvr</a>, [url=http://ttkwbiezltbt.com/]ttkwbiezltbt[/url], [link=http://wslfwqlpxmzj.com/]wslfwqlpxmzj[/link], http://mlmzyjdmtxkn.com/ Vezi definitia »
BIPÁRK s. n. dispozitiv care permite gararea a două vehicule pe locul destinat pentru unul singur, prin suprapunerea pe o platformă superioară. (< fr. bipark) Vezi definitia »
YORK s.m. Rasă de porci de culoare albă, cu pielea roșie și păr rar, cu botul cârn și cu urechi mari, creată în Anglia. (din engl. york) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z