Definita cuvantului plointe
PLOÍNTE s.m. (Olt.) Timp ploios, abundență de ploaie. Seceta bântuie producerea mult mai adesea decât plointele. Nimeni din județ nu se plânge de plointe, dar de secetă se plânge toată lumea. I. IONESCU, P. 238.

Sursa: DLRLC
Cuvinte ce rimeaza cu plointe
DENSITÁTE, densități, s. f. 1. Mărime fizică definită prin raportul dintre masa și volumul unui corp; masă specifică. ◊ Densitate relativă = raportul dintre densitatea unei substanțe și densitatea apei. ♦ Numărul de obiecte sau de ființe de pe o unitate de arie sau de lungime. ◊ Densitate de curent electric = raportul dintre intensitatea curentului electric care trece printr-un conductor și secțiunea transversală a acestuia. Densitatea (medie) a populației = numărul de locuitori care revin (în medie) pe o unitate de suprafață a unui anumit teritoriu. Densitatea rețelei hidrografice = raportul dintre lungimea rețelei de râuri și canale și suprafața dată. 2. Faptul de a fi dens; desime. – Din fr. densité, lat. densitas, -atis. Vezi definitia »
ASCOMICÉTE s.f.pl. Clasă de ciuperci care se caracterizează prin înmulțirea cu spori produși de o ască; (la sg.) ciupercă din această clasă. [Sg. ascomicetă. / < fr. ascomycètes, cf. gr. askos – sac mic, mykes – ciupercă]. Vezi definitia »
NUMERABILITÁTE s. f. (Rar) Calitatea de a se putea socoti, calcula. – Numerabil + suf. -itate. Vezi definitia »
FERMENTESCIBILITÁTE s.f. Însușirea de a fi fermentescibil. [Cf. fr. fermentescibilité]. Vezi definitia »
WYANDOTTE UÁIĂN-DOT/ s. m. 1. specie de pește în America. 2. rasă de găini americane, obținută prin diverse încrucișări. (< fr., engl. wyandotte) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z