Definita cuvantului izgon
izgón, izgoáne, s.n. (înv.) trupă mică pentru manevră ușoară, pentru a izgoni dușmanul; detașament de intervenție rapidă.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu izgon
PONTÓN s.n. 1. Pod provizoriu peste o apă, format din bărci legate între ele. 2. Ambarcație, de obicei fixă, folosită pentru a ușura acostarea navelor; pentru a susține o instalație etc. 3. Vas fără motor și fără punte cu care se transportă mărfurile dintr-un port sau se ancorează vasele mai mari. [Pl. -oane. / < fr. ponton]. Vezi definitia »
EXTRASEZÓN s. n. timpul din afara unui sezon; perioadă în care afluența turiștilor este scăzută, aceștia beneficiind de preț redus la cazare (și la transport). (după fr. hors-saison) Vezi definitia »
DACTILOFÓN s. n. aparat portativ cu clape corespunzând unor litere sau sunete, destinat să faciliteze comunicarea celor lipsiți de darul vorbirii. (< fr. dactylophone) Vezi definitia »
XILÓN s.n. Fibră textilă obținută în (fosta) R. S. Cehoslovacă, din care se confecționează obiecte de îmbrăcăminte. [< fr. xilon – nume comercial]. Vezi definitia »
SINCROFAZOTRÓN, sincrofazotroane, s. n. (Fiz.) Accelerator ciclic pentru particule grele cu sarcină electrică, al cărui principiu de funcționare îmbină elemente ale sincrotronului cu elemente ale fazotronului. – Din fr. synchrophasotron. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z