Definita cuvantului împăjești
împăjeștí pers. 3 sg. împăjeștește, vb. IV refl. (reg.) a se acoperi cu iarbă, a se umple de pajiște (de iarbă, de verdeață).

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu împăjești
cautati cuvantul retrospectie Vezi definitia »
COTÍ, cotesc, vb. IV. 1. Intranz. (Despre râuri, drumuri etc.) A schimba direcția, a face un cot (I 2); (despre ființe sau vehicule) a face o cotitură, a părăsi drumul drept; a cârmi. ♦ Tranz. (Neobișnuit) A îndrepta în altă direcție. ♦ Tranz. A conduce pe cineva pe un drum întortocheat. 2. Tranz. (Rar) A atinge, a lovi cu cotul (I 1) pentru a-și face loc. ♦ Refl. recipr. A-și face semn (reciproc) cu cotul. – Din cot. Vezi definitia »
cóti! (cúti!) interj. (reg.) cuvânt folosit pentru alungarea vițeilor. Vezi definitia »
CĂLINEȘTI 1. Com. în jud. Argeș; 11.058 loc. (1991). Stație de c. f. Biserică ridicată în sec. 18. Reșed. com. este satul Vrănești. 2. Com. în jud. Maramureș; 3.714 loc. (1991). Două biserici de lemn din sec. 17 și 18, cu pictură din sec. 18. 3. Com. în jud. Teleorman; 4.640 loc. (1991). Vezi definitia »
BUZZATI [buțțáti] TRAVERSO, Dino (1906-1972), scriitor italian. Proză fantastică cu sensuri simbolice („Bàrnabo, omul munților”, „Monstrul Colombre”, „Deșertul tătarilor”). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z