Definita cuvantului erg
ERG s.n. (Geol.) Deșert de nisip format din dune, în Sahara occidentală. [< fr. erg < cuv. arab].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu erg
ERG1, ergi, s. m. (Fiz.) Unitate de măsură a energiei, egală cu lucrul mecanic efectuat de o forță de o dină care își deplasează punctul de aplicație cu un centimetru. – Din fr. erg. Vezi definitia »
BAMBERG, oraș în S Germaniei Centrale (Bavaria), în apropiere de Main; 120 mii loc. (1987, cu suburbiile). Nod de comunicații. Textile, hîrtie; echipament electronic; constr. de mașini. Numeroase monumente (catedrală, sec. 13, cu un important ansamblu de sculpturi). Palat episcopal (sec. 16). Observator astronomic. Muzee. Filarmonică renumită. Menționat în 902. Vezi definitia »
(arg.) cuvant provenit de la „mij”(vulva)+ sufixul „ar” = persoana, obiect de o calitate indoielnica, flescait etc. Vezi definitia »
BEERENBERG, vulcan stins în ins. Jan Mayen (M. Groelandei). Alt.: 2.277 m (cel mai înalt vf. din ins.). Cel mai nordic vulcan de pe glob (71º lat. N). Ghețari. Descoperit în 1614 de navigatorul Jan Mayen. Numit și Muntele Urșilor. Vezi definitia »
BRANDENBÚRG, brandenburguri, s. n. Șnur sau găitan care se coase în rânduri paralele, ca podoabă, pe pieptul unor haine (în dreptul butonierelor). – Din fr. brandenbourg. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z