Definita cuvantului începenie
începénie s.f. (înv. și pop.) început, origine.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu începenie
PARTICIPÁȚIE, participații, s. f. Participare. ♦ Spec. Faptul de a participa la o activitate economică, investind bani sau alte bunuri materiale, în vederea obținerii unor câștiguri; (concr.) cotă cu care participă cineva la o asemenea activitate. – Din fr. participation. Vezi definitia »
ADHOCRAȚÍE s.f. (În sociologia și viitorologia politică contemporană) Instabilitatea cronică pe care o cunosc diferitele forme de organizare (economică și socială) ca urmare a impactului societății capitaliste dezvoltate cu revoluția științifico-tehnică. (< ad-hoc + -crație) Vezi definitia »
PALEOBIOLOGÍE s.f. Paleontologie. [Gen. -iei. / cf. fr. paléo-biologie, germ. Paläobiologie]. Vezi definitia »
PEDOLOGÍE2 s.f. 1. Știință despre copil. ♦ Curent în pedagogie care susține că soarta copilului ar fi determinată în mod fatal de ereditate și de mediul său social, conceput ca invariabil. 2. (Biol.) Studiul caracterelor somatice, determinate de factorii biologici, de ereditate etc. [Gen. -iei. / < fr. pédologie, cf. gr. pais – copil, logos – studiu]. Vezi definitia »
PAPETĂRÍE, papetării, s. f. Magazin sau secție într-o librărie în care se vând caiete, hârtie, creioane, penițe etc. ◊ Produs (sau articol) de papetărie = produs obținut sub formă de foi (hârtie., carton) sau de obiecte din pastă de fibre celulozice. – Din fr. papeterie. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z