Definita cuvantului etern
ETÉRN, -Ă adj. Care nu are limite în timp; veșnic, nesfârșit, nepieritor. [< lat. aeternus, cf. it. eterno].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu etern
TURN1 s.n. 1. Construcție de zidărie, de beton etc., de înălțime relativ mare în raport cu dimensiunile bazei. ♦ Turn-lanternă = turn susținut de patru arce mari și străpuns de goluri prin care se asigură iluminatul unei biserici, care se înalță deasupra careului transeptului; turn de fildeș = expresie arătând izolarea unui scriitor, artist etc., de realitățile înconjurătoare. 2. (Șah) Tură2. [< germ. Turm]. Vezi definitia »
CONCÉRN s. n. formă de monopol constând din unirea mai multor întreprinderi din diferite ramuri economice sub conducerea unui grup de mari capitaliști, în care întreprinderile își păstrează formal o anumită independență. (<engl. concern, germ. Konzern) Vezi definitia »
SAXHÓRN s.n. Instrument muzical de suflat, construit din alamă și întrebuințat în fanfare și orchestre cu rol de bariton. [Pl. -uri. / < fr. saxhorn, germ. Saxhorn < Sax – numele constructorului, Horn – corn]. Vezi definitia »
COTÚRN s.m. Încălțăminte cu talpă groasă pe care o purtau pe scenă actorii antici de tragedie. [< lat. cothurnus, gr. kothournos, cf. fr. cothurne]. Vezi definitia »
LICÓRN s. m. 1. animal fabulos, simbol al purității, imaginat ca un cal cu un corn foarte lung în frunte în arta și literatura medievală; inorog. 2. element decorativ reprezentând un asemenea animal. (< fr. licorne) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z