Definita cuvantului înfăinare
înfăináre s.f. (înv. și pop.) 1. presărare cu făină, tăvălire prin făină. 2. pudrare.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu înfăinare
ATROFIÉRE, atrofieri, s. f. Faptul de a se atrofia. Vezi definitia »
RĂZBÁTERE, răzbateri, s. f. Acțiunea de a răzbate și rezultatul ei. – V. răzbate. Vezi definitia »
ASIGNÁRE s. f. repartizare a frecvențelor de lucru pentru diferite stații de radiocomunicații. (după fr. assignation) Vezi definitia »
DENAȚIONALIZÁRE s.f. Trecere a unei întreprinderi sau a unei ramuri economice din patrimoniul național în proprietate privată. [Pron. -ți-o-. / < denaționaliza]. Vezi definitia »
FÍRE, firi, s. f. 1. Mediul natural (împreună cu ființele care trăiesc în el). ◊ Loc. adv. Peste fire = extraordinar; în cel mai înalt grad. 2. Structură psihică și morală a unei ființe; caracter, temperament. 3. Minte, cuget; cumpăt. ◊ Loc. adj. În toată firea = ajuns la dezvoltare deplină, matur; în deplinătatea facultăților mintale, serios. ◊ Expr. A-și veni în fire = a-și reveni (după un șoc, o emoție puternică, un leșin). A scoate (pe cineva) din fire = a enerva (pe cineva), a înfuria, a scoate din sărite, din răbdări. A-și ține (sau a-și păstra) firea = a se stăpâni, a-și păstra cumpătul. A-și pierde firea sau a se pierde cu firea = a nu se mai putea stăpâni, a-și pierde cumpătul. A se prăpădi cu firea = a face tot posibilul; a se strădui; a se consuma foarte mult sufletește. – V. fi. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z