Definita cuvantului exlibris
EX-LÍBRIS s.n. Vinietă purtând numele bibliofilului sau o deviză, pe care acesta o aplică pe cărțile sale. [Cf. fr., it., lat. ex-libris – din cărțile lui...].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu exlibris
PRÁXIS s. n. (Înv.) 1. Pricepere dobândită printr-o practică îndelungată; experiență, rutină. 2. Act, document. 3. Obicei, datină. [Var.: práxă s. f.] – Din ngr. práxis. Vezi definitia »
ADONIS 1. Divinitate feniciană a vegetației, al cărei cult a fost introdus în lumea greco-romană. Mitul morții și al renașterii sale este simbolul vegetației care moare și reînvie în fiecare an. Iubit de Afrodita. 2. Mic asteroid (diam. sub 2 km.) care se poate apropia destul de mult de Pămînt (pînă la cîteva milioane de kilometri); a fost descoperit în 1936 de către astronomul belgian E. Delporte. Vezi definitia »
ANTÍMIS (‹ ngr.) s. n. Acoperămînt liturgic pe care sînt reprezentate punerea în mormînt și patimile lui Hristos și cei patru evangheliști, în cele patru colțuri. Pe a. sînt cusute fragmente din moaștele unui sfînt ori martir al Bisericii. Vezi definitia »
SÚI-GÉNERIS adj. invar. Special, original, particular; unic în felul său. – Loc. lat. Vezi definitia »
schésis s. f. – Relație. Ngr. σϰέσις (Gáldi 248). Sec. XVIII, înv. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z