Definita cuvantului înfunia
înfuniá, înfuniéz, vb. I (reg., înv.) 1. a face funii. 2. a împleti, a suci (asemănător cu funiile). 3. a echipa o corabie cu funii.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu înfunia
EXFOLIÁ vb. I. 1. tr., refl. A (se) coji. ♦ A (se) scutura, a (se) desfrunzi. 2. tr. (Metal.) A lamina în foi subțiri. [Pron. -li-a, p.i. -iez, 3,6 -iază, ger. -iind. / < lat. exfoliare, cf. fr. exfolier]. Vezi definitia »
ptrúia! interj. (pop.; adesea repetat) cuvânt cu care se cheamă unele animale, îndeosebi caii și oile. Vezi definitia »
MASS-MÉDIA s.n. Totalitatea mijloacelor tehnice de comunicare în masă a informațiilor (radio, televiziune, cinematograf, publicații, disc, magnetofon etc.). [Pron. și mes-midia. / < engl., fr., it. mass media communications]. Vezi definitia »
REPLIÁ vb. I. tr., refl. a (se) strânge (după ce a fost desfășurat) prin suprapunerea unei părți peste alta. II. refl. 1. (mil.; despre trupe) a se retrage în ordine, sub presiunea inamicului, pe un aliniament mai favorabil apărării. ◊ (despre mașini circulând pe drumurile publice) a se retrage pe o bandă mai puțin circulată sau în spatele altei mașini. 2. (fig.) a se retrage în sine; a medita. (< fr. replier) Vezi definitia »
mănunchiá vb. I (reg.) a lega, a strânge mănunchi. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z