Definita cuvantului extraplat
EXTRAPLÁT, -Ă adj. (Despre ceasuri) Foarte plat. [Cf. fr. extraplat].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu extraplat
SUPRAFAȚÁT, -Ă, suprafațați, -te, adj. 1. (Tehn.; despre piese, construcții) Care a fost acoperit cu un strat superficial. 2. (Despre îmbrăcămintea rutieră) Care a fost netezit și finisat. – V. suprafața. Vezi definitia »
ACOTILEDONÁT, -Ă, acotiledonați, -te, adj. (Despre plante) Cu embrionul lipsit de cotiledoane. ♦ (Substantivat, f. pl.) Clasă de vegetale care n-au embrion format înainte de germinare și care se înmulțesc prin spori; (și la sg.) plantă care face parte din această clasă. – După fr. acotylédoné. Vezi definitia »
ROMÂNIZÁT, -Ă, românizați, -te, adj. 1. Care a trecut (în anumite împrejurări istorice) la naționalitatea română; care a devenit român (I 1). 2. (Despre cuvinte și expresii străine intrate în limba română) Care a căpătat o formă potrivită cu structura limbii române. – V. româniza. Vezi definitia »
AFRICÁT, -Ă adj., s. f. (consoană) care se pronunță prin închiderea și deschiderea treptată a organului fonator, urmate de o constricție a acestuia. (< fr. affriqué) Vezi definitia »
HALUCINÁT, -Ă, halucinați, -te, s. m. și f. Persoană care are halucinații. – Din fr. halluciné, lat. hallucinatus. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z