Definita cuvantului fachir
FACHÍR s.m. Călugăr sau ascet cerșetor din India. ♦ Scamator. [< fr. fakir, cf. ar. faqir – sărac].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu fachir
MICROFURNÍR s.n. Furnir foarte subțire, lipit pe hârtie specială. [Et. incertă]. Vezi definitia »
papír, papíre, s.n. (reg.) 1. hârtie; foaie de hârtie scrisă; scrisoare. 2. condică, registru. 3. (înv.) trestie din Egipt; papirus. Vezi definitia »
CHEFIR, chefiruri, s.n. Produs lactat acidofil, ușor alcoolizat, obținut prin dubla fermentare – lactică și alcoolică – a laptelui de vacă. Produsul original din țările caucaziene se face din lapte de iapă; rus. kefir. Vezi definitia »
VAMPÍR, vampiri, s. m. 1. Specie de lilieci mari care trăiesc în America de Sud și în America Centrală și care se hrănesc cu sângele păsărilor și mamiferelor (surprinse în somn) (Phyllostoma spectrum). 2. Personaj din mitologia populară despre care se crede că suge sângele celor vii. ♦ Fig. Persoană care asuprește crunt pe cineva. 3. Criminal care ucide pentru plăcerea de a vedea curgând sânge. – Din fr. vampire, germ. Vampir. Vezi definitia »
SABÍR s. n. Limbă mixtă, rudimentară ca vocabular și structură gramaticală, care se vorbește în porturile Mării Mediterane și care conține elemente din franceză, provensală, spaniolă, greacă, catalană, italiană și arabă. – Din fr. sabir. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z