Definita cuvantului facilita
FACILITÁ vb. I. tr. (Liv.) A înlesni, a ușura. [Cf. fr. faciliter, it. facilitare].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu facilita
BINEMERITÁ vb. intr. a câștiga dreptul la recunoștința cuiva. (< bine + merita) Vezi definitia »
PROIECTÁ, proiectez, vb. I. 1. Tranz. A face un proiect (1); a intenționa, a plănui. 2. Tranz. A elabora un proiect (3). 3. Tranz. A face o proiecție (1), a reprezenta schematic un corp pe o suprafață sau pe un plan, după anumite reguli geometrice. 4. Refl. A se profila, a se contura. 5. Tranz. A trimite pe o suprafață un fascicul de raze, de particule, o succesiune de imagini cinematografice etc. 6. Tranz. A arunca (cu forță) un corp solid; a împrăștia cu presiune un lichid sau o pulbere. [Pr.: pro-iec-] – Din proiect (după fr. projeter). Vezi definitia »
(exista in DEX, la sg. cotreanță! – tavi) Termen depreciativ utilizat în Bucovina de Nord și Tinutul Herței referitor la obiectele textile dintr-o gospodărie. Vezi definitia »
DETESTÁ, detest, vb. I. Tranz. și refl. recipr. A nu (se) putea suferi, a (se) disprețui profund. – Din fr. détester, lat. detestari. Vezi definitia »
eclata vb. intranz. 1. A străluci, a impresiona puternic prin străluire 2. (fig) a izbucni, a se manifesta violent, brusc (fr. eclater) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z