Definita cuvantului faianță
FAIÁNȚĂ s.f. Ceramică poroasă, smălțuită, care imită porțelanul și din care se fac obiecte casnice, de laborator etc. [Gen. -ței. / < fr. faience, cf. it. Faenza – oraș în Italia].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu faianță
ANTRACNÓZĂ s. f. boală a plantelor provocată de unele ciuperci microscopice parazite, care se manifestă prin pete brune sau roșietice pe frunze, tulpini și fructe. (< fr. anthracnose) Vezi definitia »
BÁRZĂ (cuv. autohton) s. f. Gen de păsări migratoare din ordinul ciconiformelor, foarte mari, avînd 17 specii răspîndite în reg. calde și temperate. Ciocul, gîtul și picioarele lungi, sînt ținute în linie perfect orizontală în zborul planat; nu au glas, clămpănesc prin deschiderea și închiderea ritmică a ciocului; cuibăresc în arbori sau pe stîncării și se hrănesc cu artropode și vertebrate mici. În România există două specii: b. albă (Ciconia ciconia) și b. neagră (C. nigra); cocostîrc. Vezi definitia »
GRADINĂ s. f. DaltĂ? din oțel folositĂ? în sculpturĂ? și pentru cioplirea elementelor de construcție decorative. -Din it. Gradina Vezi definitia »
PSOÍTĂ s. f. inflamație a mușchiului psoas. (< fr. psoïte) Vezi definitia »
RABÁNĂ s.f. Țesătură dungată, impermeabilă din rafie și bumbac, din care se fac perdele, pânză de cort etc. [< fr. rabane]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z