Definita cuvantului întrâmbla
întrâmblá vb. I (înv.) a umbla printre ...

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu întrâmbla
AUTOCONTROLÁ vb. refl. a-și controla propriile fapte; a se autosupraveghea. (< it. autocontrollare) Vezi definitia »
MANÍLA s. f. fibră textilă din frunzele unei specii de cânepă exotică. (< sp. manilla) Vezi definitia »
SPECULÁ vb. I. tr. A face speculații financiare, economice etc., a exploata practicând specula; (p. ext.) a înșela (pe cineva). ♦ A se folosi, a profita de o anumită împrejurare cu scopul de a dobândi avantaje personale. 2. intr., tr. A face deducții teoretizând formal, fără legătură cu practica. [< fr. spéculer, cf. it. speculare, lat. speculari]. Vezi definitia »
ASIMILÁ, asimilez, vb. I. Tranz. 1. A transforma în propria sa substanță materiile nutritive introduse în organism. 2. (Subiectul și complementul indică un grup social sau național) A face asemănător cu sine prin ștergerea trăsăturilor caracteristice (limbă, obiceiuri etc.); a absorbi. 3. A-și însuși cunoștințe, idei etc. 4. A considera egal, asemănător cu altă persoană. 5. (Fon.) A transforma un sunet sub influența altui sunet aflat în apropiere. – Fr. assimiler (lat. lit. assimilare). Vezi definitia »
SERADÉLA s.f. Plantă din familia leguminoaselor, cu tulpina subțire, înaltă și cu frunze compuse. [< it., port. seradella, fr. séradelle]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z