Definita cuvantului înțărâna
înțărâná, înțărânéz, vb. I (reg., înv.) 1. a acoperi cu țărână, cu pământ; a îngropa. 2. a semăna grâul cu sapa, toamna, din cauza uscăciunii sau a vremii rele.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu înțărâna
AMARNA, EL’AMARNA sau TELL EL-AMARNA, așezare antică situată pe malul răsăritean al Nilului (la 287 km S de Cairo) în apropierea căreia se află ruinele orașului Akhetaton, capitală în timpul faraonului Amenhotep IV (c. 1361-1340 î. Hr.). Aici a fost găsită celebra corespondență diplomatică a faraonilor Amenhotep III și Amenhotep IV cu suveranii Orientului Apropiat. Vezi definitia »
DEZILUZIONÁ, deziluzionéz, vb. I. Tranz. A pricinui cuiva o deziluzie, a face (pe cineva) să-și piardă speranțele, încrederea, iluziile; a decepționa, a dezamăgi. [Pr.: -zi-o-] – Din fr. desillusionner. Vezi definitia »
persoana inculta Vezi definitia »
CONDIȚIONÁ cb. tr. 1. a constitui condiția de care depinde ceva; a fi cauza unui lucru. 2. a supune valabilitatea unui act unor condiții. ♦ a adminte (ceva) sub rezerva anumitor condiții. (< fr. conditionner) Vezi definitia »
EXAMINÁ vb. I. tr. 1. A observa, a cerceta, a privi atent ceva. ♦ A cerceta starea sănătății cuiva. 2. A întreba, a supune la un examen (un elev, un student etc.). [Pron. eg-za-. / < fr. examiner, cf. lat. examinare]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z