Definita cuvantului figurant
FIGURÁNT, -Ă s.m. și f. 1. Artist care participă într-o piesă de teatru, într-un film etc. numai prin prezența sa, fără a avea un rol de recitat; (p. ext.) personaj secundar într-o operă literară. 2. Persoană prezentă la desfășurarea unui eveniment, la o întâlnire etc., fără a lua parte efectivă la ea. [Cf. fr. figurant, it. figurante].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu figurant
AMPLIFIÁNT, -Ă adj. (log.) inducție ~ă = inducție care se bazează pe un număr cât mai mare de cazuri. (< fr. amplifiant) Vezi definitia »
INVADÉNT, -Ă adj. (Liv.) Invadator. [< it. invadente]. Vezi definitia »
RECIPIÉNT s.n. 1. Vas în care se ține, se transportă un material solid (în stare de granule sau de pulbere), lichid sau gazos. 2. (Biol.) Organism care primește un organ, un țesut, o genă etc. [Pron. -pi-ent, pl. -te, -turi. / < fr. récipient, cf. lat. recipiens – care primește]. Vezi definitia »
HIDRÁNT s.n. Dispozitiv de închidere și de deschidere a apei din conducte sub presiune, la care se pot adapta unul sau mai multe furtunuri. [Pl. -nte, -nturi, (s.m.) -nți. / < germ. Hydrant]. Vezi definitia »
TREPIDÁNT, -Ă adj. Care trepidează; (fig.) agitat, plin de emoție, de freamăt; emoționant, palpitant. [Cf. fr. trepidant]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z