Definita cuvantului învita
învitá, învít, vb. I (înv.) 1. a îndemna la ceva. 2. a provoca, a instiga, a ațâta, a întărâta, a asmuți, a intriga, a băga fitiluri. 3. a născoci, a produce. 4. a se strânge laolaltă spre a porni împotriva cuiva; a se îngloti, a se pâlcui, a se înceti. 5. a deștepta în cineva dorința, pofta de a face ceva, a deschide apetitul pentru ceva (de ex. unei vaci i se face de taur).

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu învita
atá (= atú) s. f., pl. atale Vezi definitia »
EDITÁ vb. tr. 1. a publica și a pune în vânzare o lucrare, o carte, o revistă, o emisiune poștală, un disc etc. 2. a stabili pentru publicare un text, pe baza unor cercetări competente. 3. (inform.) a pregăti textual datele unui program, în vederea prelucrării lor la ordinator. (< fr. éditer) Vezi definitia »
CURTÁ vb. tr. a face curte unei femei, a căuta să-i câștigi favoarea, simpatia, dragostea. (după fr. courtiser) Vezi definitia »
CEUTA [θeuta], oraș în NV Africii, pe terit. Marocului; 18,5 km2; 67,2 mii loc. (1988); port de tranzit și de pescuit la M. Mediterană. Zăcăminte de antimoniu. Șantiere navale. Întreprinderi ale ind. ușoare și alim. Posesiune spaniolă (Plazas de Soberania), aparținînd ad-tiv de prov. Cadiz. Vezi definitia »
BANCRUTÁ, bancrutez, vb. I. Intranz. A da faliment. – Din germ. bankrottieren. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z