Definita cuvantului înzăvoni
înzăvoní vb. IV (reg., înv.) 1. a acoperi capul cu un zăvon (voal). 2. a obliga pe cineva să pună pe cap voalul negru de călugăriță; a călugări. 3. a împodobi ferestrele cu voal (cu perdele).

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu înzăvoni
BOGDAN I, primul domnitor de sine stătător al Moldovei (1359-c. 1365). Voievod din Maramureș; răzvrătit în 1343 împotriva regelui Ungariei Ludovic I de Anjou, a trecut în 1359 în Moldova, unde a fost recunoscut ca domn. A respins repetatele încercări ale regelui Ungariei de a-și reinstaura supremația asupra Moldovei. Vezi definitia »
AMFIBIÉNI s.m.pl. (Zool.) Clasă de animale vertebrate cu temperatura corpului variabilă, care pot trăi în apă și pe uscat; batracieni; (la sg.) Animal din această clasă. [Pron. -bi-eni, sg. -ian. / < fr. amphibiens]. Vezi definitia »
cuțupení, cuțupenésc, vb. IV refl. (reg.) a se opinti, a face sforțări, a se forța, a se coțopăni, a se coțobăni. Vezi definitia »
HÂRJONÍ, hârjonesc, vb. IV. Refl. recipr. A se încăiera cu cineva în glumă. – Cf. magh. horsolni. Vezi definitia »
SAUROPTERIGIÉNI s. m. pl. ordin de reptile marine carnivore, cu labele transformate în înotătoare și prin acoperirea părților ventrale cu plăci dermice. (< fr. sauroptérygiens) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z