Definita cuvantului filtraj
FILTRÁJ s.n. Faptul de a filtra; (spec.; fiz.) separare a anumitor radiații, a anumitor unde; filtrare; operație prin care se selectează o parte din informația înregistrată într-o mașină de calculat. [Cf. fr. filtrage].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu filtraj
UZINÁJ s. n. Uzinare. – Din fr. usinage. Vezi definitia »
PASÁJ s.n. 1. (Rar) Trecere. ♦ Spațiu (acoperit care traversează o clădire sau un grup de clădiri) rezervat numai pietonilor pentru a trece dintr-o stradă în alta. ♦ Încrucișarea unui drum cu o cale ferată, a două drumuri sau a două căi ferate. ♦ Trecerea fără oprire a unui tren printr-o stație de cale ferată. ♦ (Geogr.) Trecătoare, pas. 2. Fragment (mai lung) citat, indicat undeva dintr-o scriere. ♦ Frază melodică a unei compoziții. 3. Migrațiunea periodică a păsărilor. [Pl. -je, var. pasagiu s.n. / < fr. passage, it. passaggio]. Vezi definitia »
MIXÁJ s. n. 1. înregistrare simultană, pe o singură pistă sonoră, a sunetelor corespunzătoare imaginilor unui film. 2. combinare în anumite doze a înregistrărilor fiecărui instrument sau a vocii, într-un tot unitar. (< fr. mixage) Vezi definitia »
AMBREIÁJ s.n. Organ de mașină care permite ambreierea. [< fr. embrayage]. Vezi definitia »
CLACÁJ s.n. 1. Distensie, ruptură a unui ligament, a unui mușchi. 2. Boală a cailor, care se manifestă prin umflarea tendoanelor, în special la picioarele din față. [< fr. claquage]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z