Definita cuvantului fluoresceină
FLUORESCEÍNĂ s.f. Compus organic fluorescent. [Pron. flu-o-. / < fr. fluorescéine].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu fluoresceină
GÁMĂ s.f. 1. Scară de evaluare a unor valori sau rezultate. 2. (Muz.) Succesiune de opt sunete dispuse în ordine ascendentă sau descendentă, care ia tonul și numele notei cu care începe. 3. (Pict.) Succesiune de tonuri, de culori care se armonizează. [< fr. gamme, it. gamma]. Vezi definitia »
CIOROVĂIÁLĂ, ciorovăieli, s. f. (Fam.) Ceartă ușoară (pentru nimicuri); ciorovăire, ciondăneală. [Pr.: -vă-ia-] – Ciorovăi + suf. -eală. Vezi definitia »
CLUJEÁNCĂ, clujence, s. f. Femeie născută și crescută în municipiul Cluj-Napoca sau în județul Cluj. ♦ Locuitoare din municipiul Cluj-Napoca sau județul Cluj. – Clujean + suf. -că. Vezi definitia »
BOÁRNĂ, boárne, s. f. (Trans.) Muscă. (cf. bornăi) Vezi definitia »
FÁBULĂ s. f. 1. specie a genului epic, alegorică, (în versuri), în care sunt satirizate anumite moravuri și deprinderi, prin procedeul personificării animalelor sau lucrurilor. ◊ scurtă narațiune la care participă animale personificate. 2. subiectul, textura unei scrieri literare. ◊ povestire în care nu se poate deosebi realul de invenție, de născocire. (< lat. fabula) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z