Definita cuvantului focaliza
FOCALIZÁ vb. I. tr. A supune acțiunii de focalizare; a face să treacă printr-un singur punct toate razele unui fascicul. [Cf. fr. focaliser].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu focaliza
MAGHIARIZÁ vb. I. 1. refl. (Despre oameni) A se asimila cu populația de limbă maghiară. 2. tr. A modifica (un cuvânt, o expresie) după structura limbii maghiare. [< maghiar + -iza]. Vezi definitia »
SOLIDARIZÁ, solidarizéz, vb. I. 1. Refl. A se declara solidar (1) cu cineva sau cu ceva, a manifesta sentimente de solidaritate (față de cineva), a se uni cu cineva într-o acțiune. 2. Tranz. A lega între ele (prin construcție) două sau mai multe piese sau obiecte, astfel încât să forrneze un tot, să preia în ansamblu solicitările. – Din fr. solidariser. Vezi definitia »
a umbla cu pantahuza / cu tasul expr. 1. a face chetă. 2. a cerși. Vezi definitia »
ANIMALIZÁ vb. I. tr., refl. A deveni sau a face să devină animal, a (se) degrada, a decădea, a (se) abrutiza. [< fr. animaliser]. Vezi definitia »
FORMALIZÁ vb. tr. a croi cu circularul panourile de lemn suprapuse după diferite forme și dimensiuni cerute de producție. (< format + -iza) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z