Definita cuvantului foraminifere
FORAMINIFÉRE s.n.pl. Ordin de animale unicelulare din încrengătura protozoarelor, care au corpul acoperit cu o cochilie calcaroasă; (la sg.) animal din acest ordin. [Sg. foraminifer. / < fr. foraminifères, cf. lat. foramen – orificiu].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu foraminifere
DEZONORÁRE s.f. Acțiunea de a (se) dezonora și rezultatul ei; necinstire; decădere morală. [< dezonora]. Vezi definitia »
RECOMBINÁRE s. f. 1. acțiunea de a recombina. 2. (fiz.) neutralizare reciprocă a particulelor cu sarcină electrică de semn contrar. 3. (biol.) apariție a unui nou genotip prin schimb de material genetic între doi parentali care diferă prin două proprietăți ereditare. (< recombina) Vezi definitia »
VISÁRE, visări, s. f. Faptul de a visa; reverie, meditație. ♦ Fantezie. – V. visa. Vezi definitia »
ȘTERÍRE s. f. v. ȘTERI. [DLRM] Vezi definitia »
STROPITOÁRE, stropitori, s. f. 1. Vas de tablă, de material plastic etc., de mărimea unei găleți, cu toartă și cu o țeavă aplicată pe partea laterală a peretelui exterior, la care este adaptat un dispozitiv în formă de sită, care servește la stropitul culturilor din grădini. ♦ Recipient mare, de obicei cilindric, montat pe un cadru cu roți și prevăzut cu un dispozitiv de proiectat apa, care servește la stropitul străzilor; vehicul prevăzut cu un asemenea recipient. ♦ (Înv.) Pulverizator. 2. Pămătuf făcut din bucăți de cârpă, cu care fierarul stropește cu apă cărbunii prea înfierbântați din vatra fierăriei. – Stropi + suf. -toare. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z