Definita cuvantului așijderea
așíjderea adv. – La fel, tot așa, de asemenea. – Var. așișdere(a), așijdere. Hibrid format din așiș (forma veche a lui așa) și sb. takoždere „la fel” (Hasdeu 2004; Pușcariu 133; DAR). Pare a fi fost vorba la început de o stîngăcie a vechilor traducători din sl. (așa este sinonim cu tako, însă -ždere nu poate fi tradus, nici nu pare să fi circulat numai în rom.). S-a păstrat datorită limbajului ecleziastic, dar fără circulație populară.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu așijderea
prost ca noaptea / de dă în gropi / făcut grămadă expr. (d. oameni) cretin, imbecil, tembel. Vezi definitia »
puizeá, puizéle, s.f. (reg.) 1. pansea, panseluță. 2. (în forma: puiza) buruiană lătăreață, măruntă, care crește întinsă și lipită de pământ. Vezi definitia »
Marea Britanie Vezi definitia »
CREÁ vb. tr. 1. a face ceva care nu exista înainte; a întemeia, a înființa, a organiza. ◊ a inventa; a plăsmui, a compune, a scrie (o operă). 2. a pregăti, a forma (pentru o misiune, o carieră). 3. (teatru) a ~ un rol = a interpreta cu pricepere și originalitate un rol. (< fr. créer, lat. creare) Vezi definitia »
acțiunea de a îndepărta, de a elibera pe cineva dintr-un vehicul avariat, dintr-o clădire prăbușită, etc, ca urmare a unor accidente, calamități sau alte situații extreme. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z