Definita cuvantului fotomitralieră
FOTOMITRALIÉRĂ s.f. Aparat de instructaj folosit pentru verificarea tragerilor din avion, ale cărui fotografii dau posibilitatea să se vadă dacă s-a ochit bine în timpul tragerii. [Pron. -li-e-. / < foto- + mitralieră].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu fotomitralieră
baroniadă, baroniade s. f. (peior.) conferință națională sau congres al Partidului Social Democrat din România. Vezi definitia »
ASTRINGÉNȚĂ s. f. Proprietate a unor substanțe de a fi astringente. – Din fr. astringence. Vezi definitia »
TROPOSFÉRĂ s. f. strat inferior al atmosferei terestre, până la 11 km, în care se produc fenomenele meteorologice. (< fr. troposphère) Vezi definitia »
BRICHÉTĂ2, brichete, s. f. Produs obținut din aglomerarea prin presiune a pulberii unor materiale în formă paralelipipedică sau ovoidală, spre a fi mai ușor transportate sau întrebuințate. Brichete de cărbune.Fr. briquette. Vezi definitia »
sómină, sómini, s.f. (reg.) 1. par care se așază orizontal pe furci, pentru a forma pătulul de fân. 2. bârnă mai subțire de care se leagă lanțul căldării la cuptor. 3. bârnă lungă care unește căpriorii casei. 4. (în forma: sumină) parte a podului unei case construită pe capetele ieșite în afară ale grinzilor. 5. scobitură în malul unei ape, unde stau peștii. 6. ascunzătoare, gaură de șobolan, de cârtiță etc. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z