Definita cuvantului frecvențmetru
FRECVENȚMÉTRU s.n. Instrument pentru măsurarea frecvenței (2) [în DN]. [< fr. fréquencemètre].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu frecvențmetru
INFILTROMÉTRU s. n. instrument pentru determinarea vitezei de infiltrație a apei în sol. (< fr. infiltromètre) Vezi definitia »
DIÉDRU s.n. Figură geometrică formată de două planuri care se intersectează după o dreaptă. ◊ (adj.) Unghi diedru = unghi care se formează prin intersectarea a două planuri. [Pron. di-e-. / < fr. dièdre, cf. gr. dis – doi, hedra – bază]. Vezi definitia »
KILOGRÁM-FÓRȚĂ-MÉTRU, kilográme-fórță-métru, s.n. Unitate de măsură a lucrului mecanic și a energiei, egală cu efortul depus de o forță de un kilogram-forță la deplasarea pe o distanță de un metru. (Sil. -gram-, -tru) [sg. art. kilográmul-fórță-métru; Simb. kgf.m] Vezi definitia »
PREFÍLTRU, prefiltre, s. n. Filtru cu strat filtrant de nisip cu granule mai mari, așezat înaintea filtrului principal al instalației de tratare a apei, pentru a reduce încărcarea acesteia. – Pre1- + filtru. Vezi definitia »
CÍFRU s.n. 1. Vocabular criptografic în care cuvintele sunt înlocuite prin cifre, potrivit unor norme stabilite dinainte; (p. ext.) sistem de semne convenționale, folosit în comunicări secrete. 2. Încuietoare secretă care se deschide cu ajutorul unui mecanism bazat pe o combinație de litere sau de cifre; combinația semnelor (litere, cifre) cu care se deschide o astfel de încuietoare. [Pl. -uri, -re. / după fr. chiffre, it. cifra]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z