Definita cuvantului jubea
jubeá, jubéle, s.f. (reg., înv.) V. giubeá.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu jubea
supunerea pieselor din beton la actiunea aburilor supraincalziti, la temperaturi si presiuni ridicate, in etuve sau autoclave Vezi definitia »
Spasticitatea este o tulburare a sistemului senzitivo-motor, caracterizata de o crestere a tonusului muscular dependenta-de-viteza cu reflexe tendinoase exagerate, rezultate din hiperexcitabilitatea reflexului de intindere. Vezi definitia »
DISPĂREÁ vb. intr. 1. a nu se mai vedea, a ieși din câmpul vizual. ◊ a se pierde, a pieri. 2. a-și înceta existența, a se stinge. 3. a muri, a deceda. (după fr. disparaître) Vezi definitia »
creá (-eéz, -át), vb.1. A face, a produce, a înființa. – 2. A inventa, a concepe. Lat. creare (fr. créer, sec. XIX). – Der. creați(un)e, s. f.; creator, s. m.; creatură, s. f.; recrea, vb.; recreație, s. f.; procrea, vb. din fr. Vezi definitia »
HÁRCEA-PÁRCEA adv. (Fam.; în expr.) A face (pe cineva sau ceva) harcea-parcea = a tăia (pe cineva sau ceva) în bucăți, a face fărâme; a distruge, a nimici. – Din tc. parça-parça „bucată cu bucată”. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z