Definita cuvantului funebru
FUNÉBRU, -Ă adj. De înmormântare. ◊ Marș funebru = marș solemn care se execută de obicei la înmormântări. ♦ Trist, jalnic, lugubru. [< fr. funèbre, it. funebre, cf. lat. funebris].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu funebru
SFIGMOMÉTRU, sfigmometre, s. n. (Med.) Tensiometru (2). – Din fr. sphygmomètre. Vezi definitia »
GALACTOMÉTRU s.n. Lactometru. [Cf. fr. galactomètre]. Vezi definitia »
FÍLTRU2 s. n. băutură socotită a avea puteri magice, printre care și aceea de a insufla iubire. (< fr. philtre, gr. philtron) Vezi definitia »
CILÍNDRU I. s. m. 1. corp geometric care rezultă din rotirea unui dreptunghi împrejurul uneia dintre laturile sale. ◊ corp în formă de sul. ◊ ~i urinari = elemente microscopice cu aspect cilindric, în tuburile urinifere la bolnavii de nefrită; ~ central = țesut central din structura internă a rădăcinii și a tulpinii plantelor vasculare. 2. piesă în formă de tub din componența unui motor în care se deplasează pistonul. 3. piesă grea a unei mașini, care se rotește în jurul axei sale, pentru a conduce, a presa etc. un material; valț ♦ ~ compresor = tăvălug. II. s. n. joben. (< fr. cylindre, lat. cylindrus) Vezi definitia »
CĂLUGĂRU, Ion (pseud. lui Buium Croitoru) (1902-1956, n. Dorohoi), prozator român. Proză fantastică și grotescă („Paradisul static”), romane evocînd mediul evreiesc provincial (ciclul „Copilăria unui netrebnic”) sau viața de uzină („Oțel și pîine”). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z