Definita cuvantului galicanism
GALICANÍSM s.n. Tendință doctrinală și politică a bisericii franceze din sec. XVIII, care afirma libertatea și independența ei organizatorică față de Vatican. [Cf. fr. gallicanisme, it. gallicanismo].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu galicanism
ANTISEMITÍSM s. n. Atitudine (politică, socială etc.) ostilă față de evrei. – Din fr. antisémitisme. Vezi definitia »
BROMÍSM s. n. Intoxicație datorită întrebuințării îndelungate a preparatelor și medicamentelor cu brom. – Fr. bromisme. Vezi definitia »
Neologism care imbina sensul termenilor de localizare si globalizare. Se refera la abilitatea comunicarii mediate de calculator de a crea legaturi intre persoane situate atat la nivel local, cat si intre indivizi amplasati pe intregul mapamond. Vezi definitia »
SENTIMENTALÍSM, (2) sentimentalisme, s. n. 1. Tendință de a exagera rolul și valoarea sentimentelor, de a aprecia lucrurile (numai) din punct de vedere afectiv sau de a da în mod obișnuit precădere acestui criteriu. 2. Gest, atitudine, comportare de om sentimental. 3. Curent preromantic în literatură apărut la sfârșitul sec. XVIII ca o reacție împotriva clasicismului. – Din fr. sentimentalisme. Vezi definitia »
FUNCȚIONALÍSM s.n. Curent în arhitectura contemporană care cere ca într-o construcție să se vadă corespondența dintre aceasta și procesele de producție sau de viață care se desfășoară în cadrul ei. [Pron. -ți-o-. / cf. it. funzionalismo, germ. Funktionalismus, fr. fonctionnalisme]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z