Definita cuvantului zinnie
ZÍNNIE s.f. Plantă erbacee, din Mexic, cu flori frumoase, cu un colorit variat; cârciumăreasă. (din fr. zinnia, germ. Zinnie)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu zinnie
BRONȘECTAZÍE s.f. Dilatație a bronhiilor. [Gen. -iei. / < fr. bronchectasie, cf. gr. bronchos – trahee, ektasis – dilatație]. Vezi definitia »
SIRINGOMIELÍE s. f. boală a sistemului nervos care se manifestă prin distrugerea substanței cenușii din măduva spinării, cu pierderea sensibilității. (< fr. syringomyélie) Vezi definitia »
DILATOMETRÍE s. f. Ramură a fizicii care studiază procedeele de măsurare a dilatației corpurilor, precum și transformările fizico-chimice suferite de corpuri sub influența căldurii. – Din fr. dilatométrie. Vezi definitia »
CALORÍE, calorii, s. f. Unitate de măsură egală cu cantitatea de căldură care ridică temperatura unui gram de apă distilată de la 19,5 la 20,5 °C; unitate de măsură care indică valoarea energetică a unui aliment. ◊ (Fiz.) Calorie mare = kilocalorie. – Din fr. calorie. Vezi definitia »
INCRUSTÁȚIE, incrustații, s. f. 1. Procedeu de fixare în suprafața unui material a altui material, de obicei mai prețios. 2. Ornament înfipt pe suprafața unui obiect. 3. Crustă de săruri care s-au depus, în anumite condiții, pe suprafața unui corp. [Var.: încrustáție, (înv.) încrustațiúne s. f.] – Din fr. incrustation. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z