Definita cuvantului lăsculeasă
lăsculeásă s.f. (reg.) un fel de strugure.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu lăsculeasă
CUȘÍTICĂ s. f. limbă din familia de limbi hamito-semitice vorbită în Etiopia. (< fr. couchitique) Vezi definitia »
scofâlceálă, scofâlcéli, s.f. (pop. și fam.) slăbire excesivă; degradare, deformare; aspect scofâlcit al cuiva sau a ceva. Vezi definitia »
MOTORÍNĂ s. f. combustibil lichid obținut la distilarea primară a țițeiului sau a unor produse sintetice. (< germ. Motorin) Vezi definitia »
MEZOSFÉRĂ s. f. 1. înveliș între 1200 și 2900 km în adâncimea Pământului, în care predomină sulfurile și oxizii metalelor grele (fier, nichel și magneziu). 2. strat atmosferic dintre stratosferă și ionosferă. (< fr. mésosphère) Vezi definitia »
VÓLTĂ, volte, s. f. 1. Mișcare în formă de cerc sau de arc de cerc. ♦ Fig. Schimbare (bruscă) în atitudine, trecere subită de la o concepție la alta. ♦ (Scrimă) Mișcare (de rotație) făcută pentru a evita loviturile adversarului. 2. Manevră de rotație făcută de o ambarcație sau de o navă cu pânze pentru schimbarea bordului din care primește vântul. ◊ Voltă în vânt = manevră pentru schimbarea direcției împotriva vântului. Voltă sub vânt = manevră pentru schimbarea direcției în sensul vântului. 3. Semn care indică repetarea unui fragment muzical, de fiecare dată cu un alt sfârșit. – Din fr. volte. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z