Definita cuvantului gastroscop
GASTROSCÓP s.n. Instrument pentru examinarea interiorului stomacului. [< fr. gastroscope].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu gastroscop
ȘCHIOP, -OÁPĂ, șchiopi, -oape, adj., s. f. 1. Adj. (Adesea substantivat) Care are un picior mai scurt decât celălalt (sau celelalte), căruia îi lipsește un picior; care șchiopătează când merge, infirm sau bolnav de un picior. ♦ P. anal. (Despre obiecte) Care nu se sprijină în egală măsură pe toate picioarele; care nu are stabilitate. ♦ Fig. (Despre versuri) Cu unitățile metrice incomplete; cu imperfecțiuni de ritm sau rimă; nereușit, slab. 2. S. f. Măsură populară de lungime, egală cu distanța de vârful degetului mare până la vârful degetului arătător, când cele două degete sunt îndepărtate la maximum unul de altul. ◊ Expr. De o (sau cât o) șchioapă = mult mai mic (sau mult mai mare) decât normal. – Din lat. *excloppus. Vezi definitia »
PARATIREOTRÓP, -Ă adj., s. m. (hormon) cu afinități pentru glandele paratiroide. (< fr. parathyréotrope) Vezi definitia »
FARINGOSCÓP s.n. Instrument prevăzut cu o oglindă, cu ajutorul căruia se studiază faringele. [Pl. -scoape. / < fr. pharyngoscope, cf. gr. pharynx – faringe, skopein – a privi]. Vezi definitia »
Snop de crengi verzi sau uscate folosit, în zona Brașovului, pentru a încinge cuptoarele pentru copt pâine. Etimologie necunoscută (probabil de la asemănarea cu o oaie bearcă, deoarece snopilor li se tăiau vârfurile și astfel căpătau o formă anume și destul de regulată). Vezi definitia »
SALPINGOSCÓP, salpingoscoape, s. n. (Med.) Aparat folosit în salpingoscopie. – Din fr. salpingoscope. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z