Definita cuvantului ler
ler2 s.n. (reg.) 1. vreme, timp; floarea vârstei. 2. farmec, haz.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu ler
pérper, pérperi, s.m. (înv.) 1. bănuț, monedă bizantină de aur, care a circulat și-n țările române. 2. numele unui impozit pe vii și pe vin care se plătea în perperi; perperit. Vezi definitia »
BUCER sau BUTZER, Martin (Kuhhorn) (1491-1551), reformator protestant german. Discipol al lui Luther. A susținut unitatea doctrinală între grupările religioase ale Reformei („De Regno Christi”). Vezi definitia »
COCOTIÉR s. m. palmier din regiunile tropicale, foarte înalt, cu flori mici dispuse în ciorchine și având ca fruct nuca de cocos. (< fr. cocotier) Vezi definitia »
CHEMISIÉR s.n. (Franțuzism) Bluză de femeie de croială clasică, cu mâneci lungi și manșete. [Pron. șe-mi-zié. / < chemisier]. Vezi definitia »
DIPTÉR, diptere, s. n. 1. (La pl.) Ordin de insecte cu o singură pereche de aripi și cu aparatul bucal adaptat pentru supt sau pentru înțepat și supt; (și la sg.) insectă din acest ordin. ♦ (Adjectival; despre insecte) Cu două aripi. 2. Edificiu antic înconjurat cu două șiruri de coloane. ◊ (Adjectival) Templu dipter. [Var.: diptéră s. f.] – Din fr. diptère. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z