Definita cuvantului givraj
GIVRÁJ s.n. Strat de gheață sau de chiciură care se depune pe automobile și avioane pe vreme rece. [Var. jivraj s.n. / < fr. givrage].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu givraj
VOLTÁJ, voltaje, s. n. Tensiune electrică măsurată în volți. – Din fr. voltage. Vezi definitia »
VOBLAJ – Boblaj, Voblaje (boblaje), Starea de dezechilibru a unei motociclete in mers, provocata de cauze independente de vointa conducatorului. De obicei incontrolabila, duce la caderea motocicletei. Vezi definitia »
PROCENTÁJ s. n. procent. ◊ calcul făcut pentru stabilirea procentului; cifra obținută. (după fr. pourcentage) Vezi definitia »
CAROTAJ (‹ fr.) s. n. Operație de determinare a naturii și a constituției stratelor scoarței terestre străbătute prin foraj, bazată pe analiza probelor (carotelor) sau pe măsurarea mărimilor fizice, caracteristice, ale rocilor străbătute. C. seismic = procedeu de c. bazat pe determinarea vitezei undelor seismice provocate prin explozii. C. magnetic = procedeu de c. bazat pe determinarea intensității de magnetizare sau a susceptibilității magnetice. C. radioactiv = procedeu de c. bazat pe măsurători de radioactivitate naturală sau provocată. Vezi definitia »
REZINÁJ s. n. rezinare. (< fr. résinage) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z