Definita cuvantului glob
GLOB s.n. 1. Corp sferic, corp în formă de sferă. ◊ Glob ocular = parte a ochiului care se găsește în orbită. ♦ Corp sferic, de sticlă sau de porțelan, care protejează o lampă sau un bec. 2. Corp ceresc de formă rotundă. ♦ Pământul. [Pl. -buri, (s.m.) -bi. / < lat. globus, cf. fr. globe, it. globo].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu glob
INFRAMICRÓB, inframicrobi, s. m. Microorganism de dimensiuni foarte reduse, puțin evoluat și incomplet organizat, care nu-și poate realiza singur metabolismul și care se găsește ca parazit obligatoriu în celula vie. – Infra2-+microb. Vezi definitia »
CVADRILÓB s. n. motiv decorativ asemănător trifoiului cu patru foi; tetralob. (< fr. quadrilobe) Vezi definitia »
PRETROFÓB, -Ă s. m. f. cel stăpânit de un puternic sentiment anticlerical. (< fr. prétrophobe) Vezi definitia »
BOB3, boburi, s. n. Sanie joasă dirijată cu ajutorul unui volan sau a două cabluri, folosită la deplasări pe drumuri în pantă; sportul practicat cu acest fel de sanie. – Fr. bob[sleigh] (<engl.). Vezi definitia »
HELIOFÓB, -Ă, heliofobi, -e, adj., s. m. și f. 1. Adj., s. m. și f. (Med.) (Persoană) care suferă de heliofobie. 2. Adj. (Despre plante) Care nu suportă lumina solară, care crește în regiuni umbrite. [Pr.: -li-o-Var.: eliofób, -ă adj., s. m. și f.] – Din heliofobie (derivat regresiv). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z